Пораст броја заражених у српским срединама на КиМ

Још 129 нових случајева заразе, од 294 тестираних узорака, регистровано је у српским срединама на Косову, а излечено је 43 лица, саопштено је из Кризног штаба општине Северна Митровица.

У Северној Митровици је оболело 46 особа, у Звечану 18, још 13 новоболелих је регистровано у Грачаници, 12 у Лепосавићу, у Гњилану је регистровано 10 новооболелих, девет у Зубином Потоку, док је у Штрпцу регистровано петоро новообоеллих, три особе су оболеле у Липљану и једна у Каменици.

Из Северне Митровице је излечен 21 пацијент, седморо опорављених лица је из Звечана, по пет особа је излечено у Лепосавићу и Зубином Потоку, по две излечене особе су из Гњилана и Каменице, а једна особа је излечена у Прилужју.

По подацима Кризног штаба Северне Митровице, у Здравственом центру у Северној Митровици хоспитализовано је 70 лица, а два пацијента су у КБЦ Ниш. У српским срединама на КиМ је 707 активних случајева заразе, а излечено је 1.144 лица.

Од почетка епидемије, у већински српским срединама је тестирано 7.685 узорака, регистровано је 1.896 особа заражених корона вирусом, од којих је 45 особа преминуло.

А.Ћ.