Porast broja zaraženih u srpskim sredinama na KiM

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн


Još 129 novih slučajeva zaraze, od 294 testiranih uzoraka, registrovano je u srpskim sredinama na Kosovu,

Još 129 novih slučajeva zaraze, od 294 testiranih uzoraka, registrovano je u srpskim sredinama na Kosovu, a izlečeno je 43 lica, saopšteno je iz Kriznog štaba opštine Severna Mitrovica.

U Severnoj Mitrovici je obolelo 46 osoba, u Zvečanu 18, još 13 novobolelih je registrovano u Gračanici, 12 u Leposaviću, u Gnjilanu je registrovano 10 novoobolelih, devet u Zubinom Potoku, dok je u Štrpcu registrovano petoro novooboellih, tri osobe su obolele u Lipljanu i jedna u Kamenici.

Iz Severne Mitrovice je izlečen 21 pacijent, sedmoro oporavljenih lica je iz Zvečana, po pet osoba je izlečeno u Leposaviću i Zubinom Potoku, po dve izlečene osobe su iz Gnjilana i Kamenice, a jedna osoba je izlečena u Prilužju.

Po podacima Kriznog štaba Severne Mitrovice, u Zdravstvenom centru u Severnoj Mitrovici hospitalizovano je 70 lica, a dva pacijenta su u KBC Niš. U srpskim sredinama na KiM je 707 aktivnih slučajeva zaraze, a izlečeno je 1.144 lica.

Od početka epidemije, u većinski srpskim sredinama je testirano 7.685 uzoraka, registrovano je 1.896 osoba zaraženih korona virusom, od kojih je 45 osoba preminulo.

A.Ć.