Срђан Поповић осудио покушај паљења српске заставе у Грачаници

фото: Н. Милосављевић, ГрачаницаОнлајн

Након јуцерашњег покушаја непознатих лица да запале српску заставу поред споменика Милоша Обилића на кружном току у Грачаници, данас је реаговао градоначелник Грачанице Срђан Поповић, који је осудивши овакав напад, позвао грађане на уздржаност.

“Ми ћемо урадити све да наше становништво смиримо. Ми јесмо остали на овом простору, ми јесмо остали у овој општини јер желимо овде да градимо будућност, али не будућност која ће бити стално минирана разноразним инцидентима и провокацијама. И овог пута желим да апелујем на међународну заједницу, желим да апелујем на амбасаде, на полицију и КФОР да морају да својим кредибилитетом и ауторитетом упозоре све који покушавају да наруше мир и безбедност на Косову и Метохији, да то не смеју да раде, а да полиција и КФОР морају да повећају своје присуство у општини Грачаница. Ми нећемо наседати на никакве провокације. Мештани општине Грачаница не желе да провоцирају никога, не желе да било какав инцидент направе. Ми желимо да живимо у миру и желимо да градимо своју будућност на овим просторима”, казао је Поповић, наглашавајући да су мештани након синоћњег инцидента узнемирени и уплашени.

фото: Н. Милосављевић, ГрачаницаОнлајн

Он је такође додао да полиција мора да ради на томе да починиоци буду ухваћени, у супротном овакви инциденти ће се често догађати.

Након јуцерашњег покушаја непознатих лица да запале српску заставу поред споменика Милоша Обилића на кружном току у Грачаници, данас је реаговао градоначелник Грачанице Срђан Поповић, који је осудивши овакав напад, позвао грађане на уздржаност….

https://gracanicaonline.info/2020/11/21/srdjan-popovic-osudio-pokusaj-paljenja-srpske-zastave-u-gracanici/

Posted by GracanicaOnline.Info on Saturday, November 21, 2020

“Назалост то траје годинема. То није само у овом случају. Више пута сам говорио о томе и увек смо добијали одговор да је истрага у току и да ће почиониоци за многа дела која су се десила у многим местима на централном Косову и широм Косова, и у нашој општини, везани за разна обијања кућа и крађе, бити пронађени, а нису. И управо због тога сви људи који се баве криминалним радњама имају слободу да то наставе, јер имају осећај да све то може да прође некажњено”, изјавио је градоначелник Грачанице и још једном апеловао на полицију и КФОР да повећају своју присутност у општини Грачаница, јер се можда само на тај начин овакви инциденти више неће догађати.

Фото извор ГрачаницеОнлајн
Ана Марковић