fbpx

Preminuo Milorad Trifunović

фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн


Koordinator porodica kidnapovanih i nestalih na KiM, Milorad Trifunović, preminuo je danas.

Koordinator porodica kidnapovanih i nestalih na KiM, Milorad Trifunović, preminuo je danas. Ovu vest je na svom Fejsbuk profilu saopštio Resursni centar za nestale osobe čiji je, uz Bajrama Ćerkinaja, Trifunović bio jedan od osnivača.

Posle borbe sa koronavirusom koordinator porodica kidnapovanih i nestalih na KiM Milorad Trifunović je preminuo.

Poslednje dane svog života proveo je u bolnici u Nisu na respiratoru.

Predsednica Udruženja kidnapovanih i nestalih Silvana Marinković i predsednik Resursnog centra za nestala lica Bajram Ćerkinaj su za RTV Kim kazali da je otišao veliki čovek, koji se borio da se pitanje nestalih reši.

„Žao mi je što je na ovaj način usled borbe sa koronavirusom završio čovek koji se iskreno borio da se sazna sudbina nestalih. Nadala sam se da će da prebrodi ovu bolest, mnogo se trudio, bio je čovek koji se ne predaje, ali ova nevidljava bolest bila je jača i pobedila“, kazala je Silvana Marinković.

„Bio je mnogo dobar čovek. Zajedno smo doneli mnoge odluke, bio je konstruktivan, radili smo u svim Opštinama, bili smo u svim ambasadama, tražili smo da nam daju odgovor zašto se pitanje nestalih i kidnapovanih sporo rešava… Pre vremena je otišao pre svega jedan dobar drug, nedostajaće mnogo Resursnom centru“, poručio je Ćerkinaj.

Milorad Trifunović je godinama ukazivao na nedostatak političke volje da se sazna istina o nestalima. Nažalost, nije uspeo da sazna istinu o svom bratu koji je kidnapovan zajedno sa rudarima površinskih kopova Belaćevac.

Trifunović je bio uvek dostupan medijima. Za RTV Kim poslednji put je dao izjavu prošle nedelje i to iz kovid ambulante u Kosovskoj Mitrovici gde je otišao na testiranje.

Petković: Trifunović je bio neumoran borac za pravdu o nestalima

Povodom smrti Milorada Trifunovića, saučešće porodici i kolegama upitio je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

„Pamtićemo ga kao savesnog i plemenitog saradnika i neumornog borca za pravdu i istinu o nestalima, za uspostavljanje međunacionalnog dijaloga o ovoj teškoj i osetljivoj temi, za bolji i humaniji život svih građana Kosova i Metohije“, ističe se u saopštenju.

Rakić: Porodicama kidnapovanih i nestalih Trifunović bio oslonac i podrška

Predsednik srpske liste uputio je saučešće u ime stranke kojom predsedava i svoje lično ime porodii Trifunović, njegovim prijateljima, kolegama „ali i svim porodicama nestalih i kindapovanih kojima je gospodin Trifunović bio oslonac i podrška u potrazi za njihovim najmilijima“.

„Naš narod će večno biti zahvalan na svemu što ste dragi Milorade učinili u borbi za istinu i pravdu, ali i za pomirenje na ovim prostorima. Vaše delo će biti neizbrisivi trag na ovoj svetoj zemlji. Nek vam je večna slava i hvala“, poručio je Rakić.

Izvor: RTV Kim