Четири жртве COVIDA-19 у српским срединама на КиМ

фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

Четири особе су преминуле у већински српским срединама на КиМ у последња 24 часа, а од 181 тестираног узорка су регистроване 52 особе инфициране корона вирусом, саопштено је из Кризног штаба Северне Митровице.

Из Северне Митровице су две преминуле особе, а по једна је из Зубиног Потока и Косовске Каменице.

Из Косовске Митровице је 16 новооболелих,14 је из Лепосавића, по осам инфицираних особа је из Зубиног Потока и Звечана, пет из Грачанице и једна новооболела особа је регистрована у Штрпцу. Из Косовске Митровице је у последња 24 сата излечено девет особа, шест из Зубиног Потока, излечене су четири особе из Лепосавића и две из Звечана.

Тренутно у већински српским срединама, по подацима Кризног штаба Северне Митровице има 825 активних случајева заразе, а од почетка епидемије је тестирано 8.207 узорака, регистровано је 2.077 оболелих, од којих су 53 особе преминуле.

Ноћас касно, из Кризног штаба општине Грачаница је саопштено да је у последња 24 сата на територији ове општине регистровано девет новообоеллих особа, а да је на болничком лечењу 48 пацијената. Такође, из општинског Кризног штаба у Грачаници тврде да је од почетка епидемије, на територији општине регистровано 189 оболелих од COVIDA-19.

А.М.