Локализован пожар у студентском павиљону у Приштини

У студентском павиљону у Приштини, ноћас нешто пре поноћи је избио пожар, који је убрзо локализован, а како наш портал сазнаје, становници павиљона су ноћ провели напољу, а у моменту објављивања вести немају струје.

„Пожар је избио близу стана покојне Драгиње Стаменковић, а изгорела је шупа у којој су станари неколико стана одлагали ствари. Станари кажу да је само захваљујући брзој интервенцији Ватрогасне службе спречена већа штета“, саопштено је из Министарства за заједнице и повратак, чији су представници обишли јутрос станаре. У саопштењу је поручено да министар за заједнице и повратак, Далибор Јевтић, у сарадњи са градоначелником Приштине, Шпендом  Ахметијем ради на проналажењу трајног решења са којим би ове породице биле сагласне.

Подсећамо да је 14 породица које живе у овом павиљону у центру Приштине, међу њима и Лепосава Стојановић, добило решења општине Приштина да се до 1. децембра иселе из својих станова у којима Стојановићева и породица Кика живе већ 47 година. Њима је понушен приватни смештај у периоду од пет година, када би наводно добили станове.

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн

Породице одбијају налог за исељење, тражећи адекватну замену за своје станове и то одмах. Раније су и Лепосава Стојановић и Сами Кика, али и остали становници студенстског павиљона, за наш портал изјавили, да „живи из својих станова неће да изађу, док не добију трајно решење“.

А.Ћ.