fbpx

POVRATNICIMA PODELJENO 475 KUBNIH METARA DRVA ZA OGREV

ПОВРАТНИЦИМА ПОДЕЉЕНО 475 КУБНИХ МЕТАРА ДРВА ЗА ОГРЕВ

U opštinama Novo Brdo, Štrpce, Peć, Orahovac, Istok, Prizren, Obilić, Kosovo Polje, Gračanica i Đakovica, Ministarstvo za zajednice i povratak

U opštinama Novo Brdo, Štrpce, Peć, Orahovac, Istok, Prizren, Obilić, Kosovo Polje, Gračanica i Đakovica, Ministarstvo za zajednice i povratak je podelilo po pet kubika ogrevnog drveta za 95 porodica iz nevećinskih zajednica. Drva su dodeljena porodicama kojima su sagrađene kuće iz pete faze programa ”Povratak i reintegracija na Kosovu (EU RRK-5)“, saopšteno je iz Informativne službe Ministarstva za zajednice i povratak.

Raspodelu drva je, uz pomoć predstavnika ministarstva, obavila Međunarodna organizacija za migracije (IOM), kojoj je povereno sprovođenje pomenutog EU RRK-5 programa.

Ministarstvo za zajednice i povratak će iz sopstvenih izvora u narednom periodu finansirati nastavak podele ogrevnog drveta povratnicima, raseljenima, pripadnicima romske, aškalijske i egipćanske zajednice, kao i drugim ugroženim kategorijama stanovništva u izolovanim sredinama na Kosovu.

A.M.
%d bloggers like this: