“Авенија” обележила 20 година постојања

фото: Н. Милосављевић, ГрачаницаОнлајн

Манифестација „Традиција нас је очувала“, у организацији Удружења пословних жена „Авенија“ из Лапљег Села, а поводом 20 година постојања, одржна је у Дому културе у Грачаници. Сва прикупљена средства ће се уплатити за лечење двогодишњег дечака Вуксана Здравковића из Штрпца који болује од спиналне мишићне атрофије, тешке прогресивне болести.

Посетиоци, уз све мере поштовања антиковид мера су могли да уживају у традиционалнам кулинарским специјалитетима, изложби рукотворина, модној ревији модерних хаљина у етно стилу, наступу младих вокалних извођача и наступу естрадне уметнице Зоране Павић. На почетку су посетиоцима представљене хаљине у етно стилу, рукотворине чланица “Авеније”, које су носиле девојке са ових простора а затим су се својим умилним гласовима етно и модерним песмама у традиционалном стилу представиле: Емилија Ђокић, Тамара Капетановић, Миљана Славић, Симонида Ракочевић и Павлина Радовановић.

Председница удружења пословних жена „Авенија“, Гордана Ђорић изјавила је да преко 500 чланица Удружења Авенија, већ 20 година показују да је могуће опстати и у немогућим условима.

„Без обзира шта нам се све догађало за ових 20 година, ми трајемо и дајемо резултате. Окупљамо се са позитивном енергијом, коју желимо да пошаљемо нашим суграђанима када је најпотребније. Надам се да цемо убудуће имати много боље резултате, али сами не можемо. Потребна нам је помоћ институција и ја се надам да ће у будућем периоду схватити да ми имамо квалитет и да смо се за ових 20 година доказали да можемо много тога да урадимо, да сада напокон треба да нам помогну, како би остварили оно што је најбитније за наш опстанак, а то је економски развој, запошљавање већег броја жена, а самим тим и њихових породица“, казала је Ђорић, наглашавајући да се „политичари мењају и њихови интереси, а наши интереси су како да створимо боље услове овде за живот, како да запослимо већи број људи, како да опстанемо овде и како да створимо услове да нам се врате и они који су некад живели на Косову и Метохију, али и да долазе и нови који ће наћи интерес овде да стварају, запошљавају нове људе“.

This slideshow requires JavaScript.

Естрадна уметница Зорана Павић је за наш портал рекла да када дође на Косово и Метохију, увек му се радо враћа.

„Овде се осећам као домаћа. Када год дођем на Косово (не кажу џабе света земља), ја осетим неку посебну магију. Осетим јако лепу позитивну енергију који желим да пренесем и својој породици и пријатељима када се вратим у Београд. Овде се осећам вољено и почаствовано када год ме позову да дођем. Имам дивне пријатеље и захваљући њима сам толико пута на Косову одржала концерте и увек сам лепо дочекана“, истакла је Зорана Павић.

Зорана Павић је са младим локалним извођачима отпевала песму „Пукни зоро“, не скривајући сузе.

Удружење пословних жена “Авенија” је основано 2000. године са циљем да створи услове за рад, обезбеди средства за покретање породичног бизниса у циљу економског оснаживања жена и њихових породица, као и да омогући активно учешће жена у свим сферама живота и пружи им подршку у њиховом напредовању.

Ана Марковић