Епархија диселдорфко-немачка за Епархију рашко-призренску

ФОТО: Диселдорфске и немачка епархија

Призренској Богословији Св. Кирила и Методија уручени су медицинска опрема и алати у склопу хуманитарне акције коју је спровела Епархија диселдорфско-немачка. Хуманитарна акција имала је за циљ опремања амбуланте у склопу интерната ове Богословије, пише Коссев.

„Захваљујући прилозима верника Епархије диселдорфске и немачке, а уз благослов надлежног архијереја Г. Григорија, прикупљена су значајна средства за помоћ нашем народу у борби против ковид-19“, саопштено је из Епархије рашко-призренске.

Помоћ је Богословији у Призрену уручила добротворна фондација Српске Православне Цркве „Човекољубље“.

„Амбуланта је намењена не само ученицима ове средњошколске богословске установе већ и малобројним Србима настањеним у Призрену и осталим јужним српским енклавама на Косову и Метохији“, додали су из епархије којом управља епископ Григорије.

Ова епархија објавила је писмо које је епископу диселдорфском-немачком упутио епископ рашко-призренски, Теодосије, а којим му се захваљује на средствима издвојеним за набавку опреме за амбуланту.

Владика Теодосије је подсетио да је најближа здравствена установа у српском здравственом систему, у Грачаници или Митровици, удаљена на око 100 километара од Богословије.

„Будући да наша школа ради у специфичним условима готово десет година, појавила се потреба за постојањем добро опремљене амбуланте“, поручио је у писму.

Уједно је истакао да ће постојање нове амбуланте у кругу школе решити многе проблеме и олакшати рад и животе, како наставника и ученика, тако и локалног малобројног српског становништва у Призрену.

Извор: Коссев