Још једна жртва COVIDA-19 у већински српским срединама на КиМ

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн

Једна особа из Звечана је преминула од COVIDA-19 у већински српским срединама на КиМ, а од 207 тестираних узорака је регистровано 79 новооболелих особа, док је 16 особа излечено, саопштено је данас из Кризног штаба општине Северна Митровица.

Од последњег пресека, у Северној Митровици је евидентирано 17 новооболелих, по 13 особа је оболело у Звечану и Зубином Потоку, 10 новооболелих је регистровано у Лепосавићу, по седам новозаражених је из Грачанице и Гњилана, шест из Каменице, три особе су оболеле у Липљану, две у Прилужју и једна у Пећи.

По четири излечене особе су из Северне Митровице, Звечана и Гњилана, две из Прилужја и по једно лице је излечено у Каменици и Лепосавићу.

У већински српским срединама на Косову је тренутно 1.116 активних случајева заразе, а од почетка епидемије су тестирана 9.073 узорка, регистровано је 2.438 оболелих, од којих је 57 особа преминуло.

У општини Грачаница је од последњег пресека регистровано деветоро новооболелих, од којих се 48 налази на лечењу на Инфективној клиници у Лапљем Селу, саопштено је јутрос из општинског Кризног штаба, а пренела општинска Информативна служба.

Ана Марковић