Коначни резултати избора за градоначелнике Северне Митровице и Подујева

Централна изборна комисија Косова, фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

<font size="2"><em>Централна изборна комисија Косова, фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн</em></font><hr />

Према подацима Централне изборне комисије, кандидат Српске листе Милан Радојевић је у Северној Митровици изабран за градоначелника

Према подацима Централне изборне комисије, кандидат Српске листе Милан Радојевић је у Северној Митровици изабран за градоначелника овог града у првом кругу, освојивши 89,5% гласова, док је кандидат Покрета самоопредељење Шпејтим Булићи, такође у првом кругу изабран за градоначелника Подујева, освојивши 51,9% гласова.

Од укупно 23.316 уписаних, у Северној Митровици је гласало 8.874 бирача, или 38,8%. За Радијевића, према извештају ЦИК-а у Приштини, гласало је 7.916 гласача, другопласирани је кандидат Покрета Самоопредељење Ерден Атић са освојеним 351 гласом (4,59%), а следе Фљорент Аземи из Демократске партије Косова са 318 (3,6%) и независни кандидат Душан Милуновић са 256 гласова, односно 2,9%.

У Подујеву је за кандидата Покрета Самоопредељење Шпејтима Булићија гласало 51,9% гласача, за кандидата Демократског савеза Косова Неџмија Рударија 35,8%, док је трећепласирани кандидат Демократске партије Косова Наим Фетаху освојио 12,3% гласова.

На изборе за градоначелника Подујева је изашло 40,76 посто уписаних бирача.

Анђелка Ћуп