Одложено рочиште за убиство Оливера Ивановића

фото: Н. Милосављевић, ГрачаницаОнлајн

<font size="2"><em>фото: Н. Милосављевић, ГрачаницаОнлајн</em></font><hr />

Судско рочиште за убиство Оливера Ивановића, заказано за данас, одложено је за 11. децембар због, како је рекао председавајући судија Ваљон Куртај,

Судско рочиште за убиство Оливера Ивановића, заказано за данас, одложено је за 11. децембар због, како је рекао председавајући судија Ваљон Куртај, процедуралних разлога, јер је у судским списима адвокат Фарук Кореница представљен као бранилац двојице оптужених, што није у складу са Кривичним законом Косова, на шта је скренуо пажњу адвокат Том Гаши.

Данас је требало да почне судски процес, по трећој измењеној оптужници, коју је Специјално тужилаштво подигло 11. новембра, скоро три године после мучког убиства Ивановића, испред канцеларије његове странке у Северној Митровици. Специјално тужилаштво Косова је претходно за помоћ у извршењу тешког кривичног дела оптужило Марка Рошића, Недељка Спасојевића, Силвану Арсовић, Жарка Јовановића, Драгишу Марковића, Радета Басару, а као вође криминалне групе наведени су Милан Радоичић и Звонко Веселиновић. Новом оптужницом се Спасојевић, Рошић, Арсовићева и Басара, терете за извршење самог убиства, али се не наводе директни извршиоци.

А.Ћ.