fbpx

Odloženo ročište za ubistvo Olivera Ivanovića

фото: Н. Милосављевић, ГрачаницаОнлајн

фото: Н. Милосављевић, ГрачаницаОнлајн

Sudsko ročište za ubistvo Olivera Ivanovića, zakazano za danas, odloženo je za 11. decembar zbog, kako je rekao predsedavajući sudija Valjon Kurtaj,

Sudsko ročište za ubistvo Olivera Ivanovića, zakazano za danas, odloženo je za 11. decembar zbog, kako je rekao predsedavajući sudija Valjon Kurtaj, proceduralnih razloga, jer je u sudskim spisima advokat Faruk Korenica predstavljen kao branilac dvojice optuženih, što nije u skladu sa Krivičnim zakonom Kosova, na šta je skrenuo pažnju advokat Tom Gaši.

Danas je trebalo da počne sudski proces, po trećoj izmenjenoj optužnici, koju je Specijalno tužilaštvo podiglo 11. novembra, skoro tri godine posle mučkog ubistva Ivanovića, ispred kancelarije njegove stranke u Severnoj Mitrovici. Specijalno tužilaštvo Kosova je prethodno za pomoć u izvršenju teškog krivičnog dela optužilo Marka Rošića, Nedeljka Spasojevića, Silvanu Arsović, Žarka Jovanovića, Dragišu Markovića, Radeta Basaru, a kao vođe kriminalne grupe navedeni su Milan Radoičić i Zvonko Veselinović. Novom optužnicom se Spasojević, Rošić, Arsovićeva i Basara, terete za izvršenje samog ubistva, ali se ne navode direktni izvršioci.

A.Ć.
%d bloggers like this: