fbpx

Avdulah Hoti: Od petka prijavljivanje za povlačenje 10% sredstava iz Trusta

Авдулах Хоти, Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн

Авдулах Хоти, Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн

Trust je spreman da aktivira stranicu, preko koje će se putem interneta građani prijavljivati za povlačenje 10% sredstava iz penzionog fonda,

Trust je spreman da aktivira stranicu, preko koje će se putem interneta građani prijavljivati za povlačenje 10% sredstava iz penzionog fonda, rekao je kosovski premijer Avdulah Hoti.

“Zahvaljujem se na sprovođenju svih tehničkih procedura kako bi građani uskoro dobili ova sredstva. Kako sam informisan od guvernera centralne banke i direktora penzionog fonda, sve pripreme su izvršene, podeljene su informacije institucijama i sistem za prijavu povlačenja sredstava biće aktivan od petka u 15 sati. Verujem da je sistem siguran i spreman da se suoči sa prilivom građana. Razgovarali smo o tome da Centralna banka Kosova komunicira sa Fondom za garanciju kredita”, rekao je Hoti.

“Potreban je tačan lični broj i bankovni račun i ime podnosioca, i uz precizne podatke neće biti problema za prijavu. Očekujemo da za osobe koji se prijave od 20-22 decembra, prve isplate budu pre novogodišnjih praznika”, rekao je predsednik Upravnog odbora Trust-a za penzionu štednju Ardian Zali.

A.Ć.
%d bloggers like this: