Beli božur za advokata i istoričara, Crni božur za doktora

Фото: прошлогодишњи добитници

Бели и Црни божур

Udruženje novinara na Kosovu je većinom glasova svojih članova odlučilo da ove godine za najbolju saradnju sa medijima,

Udruženje novinara na Kosovu je većinom glasova svojih članova odlučilo da ove godine za najbolju saradnju sa medijima, priznanje Beli božur dodeli advokatu Dejanu A. Vasiću i istoričaru Aleksandru Gudžiću, zbog toga što su, kako se navodi u obrazloženju, bili uvek na raspolaganju novinarima i medijima za izjave i gostovanja u emisijama.

Zbog nalošije saradnje sa medijima, posebno u vreme pandemije koronavirusa, jer je, kako piše u obrazloženju UNS-a na Kosovu, odbijao saradnju sa većinom srpskih medija na Kosovu, Crni božur se dodeljuje direktoru KBC Prištoina u Gračanici, prof. dr Bratislavu Laziću.

Udruženje novinara Srbije na Kosovu, tradicionalno dodeljuje priznanja za najbolju, odnsono najlošiju saradnju sa medijima, pojedincima, organizacijama i institucijama od 2014. godine. “Beli božur” za najbolju saradnju su do sada dobili: opština Gračanica (2014.), Pres služba Skupštine Kosova (2015.), predsednik Progresivne demokratske stranke Nenad Rašić (2016.), direktor NVO Centar za mir i toleranciju Nenad Maksimović (2017.), šef Misije OEBS na Kosovu Jan Bratu (2018.) i posthumno Oliver Ivanović (2018.), koordinatori Resursnog centra za nestala lica Milorad Trifunović i Bajram Ćerkinaj (2019.). “Crni božur”, za najlošiju saradnju sa medijima, do sada su dobijali: opština Parteš – Pasjane (2014.), opština Štrpce (2015.), tadašnji zamenik kosovskog premijera Branimir Stojanović (2016.), Srpska lista (2017. i 2018. godine) i Skupština Kosova (2019.).

Priznanja će biti uručena 14. decembra u 12 sati u Domu kulture u Gračanici.

A.M.