Još troje novoobolelih u opštini Gračanica

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн


Na teritoriji opštine Gračanica još tri lica su pozitivna na korona virus, saopšteno je iz Kriznog štaba prema podacima

Na teritoriji opštine Gračanica još tri lica su pozitivna na korona virus, saopšteno je iz Kriznog štaba prema podacima koji su pristigli za protekla 24 sata, prenosi opštinska Informativna služba.

Na bolničkom lečenju se trenutno nalazi 38 pacijenata, a ukupan broj pozitivnih na korona virus na teritoriji opštine Gračanica je 255.

Članovima porodica obolelih određena je mera samoizolacije.

„Krizni štab opštine Gračanica još jednom apeluje na građane i privredne subjekte da se pridržavaju mera i preporuka za smanjenje broja obolelih od zarazne bolesti Kovid-19, pre svega obavezno nošenje zaštitnih maski, držanje distance, pojačano održavanje higijene, kao i poštovanje mera ograničenja broja okupljenih, kako u zatvrenom tako i na otvorenom prostoru. Opštinska inspekcija intenzivno kontroliše poštovanje mera zaštite od virusa Kovid 19 i svako ko ih bude kršio biće kažnjen“, zaključuje se u saopštenju.

Nema preminulih od KOVIDA-19 u većinski srpskim sredinama na KiM, od 260 testiranih uzoraka je registrovano 86 novobolelih, dok je 30 osoba izlečeno, saopšteno je iz Kriznog štaba Severne Mitrovice.

U Severnoj Mitrovici je registrovano 30 novoobolelih, u Leposaviću 15, 13 novoobolelih je iz Zvečana, u Zubinom Potoku je registrovano 11 novoobolelih, po tri novoobolele osobe su iz Gračanice i Štrpca, iz Gnjilana dve osobe i po jedna iz Peći, Prizrena i Kamenice. Iz Kosovske Mitrovice je 16 izlečenih osoba, sedam iz Zvečana, troje izlečenih je iz Zubinog Potoka, dve iz Leposavića i po jedna izlečena osoba je iz Štrpca i Gnjilana.

Od početka epidemije, u većinski srpskim sredinama su testirana 9.964 uzorka, registrovane su 2.802 obolele osobe, od kojih su 62 lica preminula, a trenutno je 1.385 aktivnih slučajeva zaraze.

Ana Marković