Ministarstvo za zajednice i povratak povratnicima uručilo opremu za stvaranje prihoda

Četiri povratničke porodice, kojima je Ministarstvo za zajednice i povratak ove godine izgradilo kuće,

Četiri povratničke porodice, kojima je Ministarstvo za zajednice i povratak ove godine izgradilo kuće, dobile su opremu i alat kojima će obezbediti ekonomsku stabilnost, zaposlenje i izvor prihoda, saopšteno je iz Informativne službe ovog ministarstva.

Povratniku Žarku Ađančiću iz Babinog Mosta, u opštini Obilić, uručena je oprema za preradu mesa, u Gračanici je uručena vulkanizerska oprema porodici Ivana Dimića, u selu Zrze u opštini Orahovac je povratnik i profesionalni muzičar Nedžat Krasnići dobio muzičku opremu i ozvučenje, dok je u Đakovici Haljilj Imeri dobio radni alat uz pomoć koga proširuje svoju postojeću delatnost.

„Ovu vrstu ekonomskog osnaživanja i integracije povratnika, Ministarstvo za zajednice i povratak realizuje u saradnji sa Kancelarijom Evropske unije na Kosovu, a u partnerstvu sa Međunarodnom organizacijom za migracije (IOM). Ovaj zajednički projekat pod nazivom „Povratak i reintegracija (EU RRK-5) sprovodi se u 12 odabranih opština na Kosovu“, zaključuje se u saopštenju.