fbpx

Srpska lista ne prisustvuje sednicama Vlade Kosova

фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

Jutrošnjoj sednici Vlade Kosova nisu prisustvovali ministri Srpske liste, kao i na nekoliko prethodnih sednica.

Jutrošnjoj sednici Vlade Kosova nisu prisustvovali ministri Srpske liste, kao i na nekoliko prethodnih sednica. Skupštinskim zasedanjima takođe ne prisustvuju poslanici Srpske liste zbog, kako je ranije izjavio šef poslaničkog kluba ovog političkog subjekta Igor Simić, nepoštovanja koalicionog sporazuma, ne precizirajući o kojim delovima sporazuma se radi.

Pre nekoliko dana je premijer Kosova Avdulah Hoti rekao da postoje određeni problemi u saradnji sa Srpskom listom, ali da će se oni ubrzo razgovorom prevazići. Međutim, Hotijev zamenik Besnik Tahiri je izjavio da Srpska lista uslovljava svoj povratak u parlament i vladu osnivanjem firme sa, kako je naglasio, imenom koje nije u skladu sa Ustavom Kosova, ne precizirajući o čemu se radi.

Kako smo nezvanično saznali, Srpska lista traži hitno osnivanje firme za distribuciju električne energije na severu Kosova, što je regulisano delom Briselskog sporazuma o energetici, potpisanog još 2013. godine, što nadležne institucije odbijaju da urade.

%d bloggers like this: