Kamenovana srpska škola u selu Binač u opštini Vitina

Srpska Osnovna škola „Mladen Marković“ u Vitini, izdvojeno odeljenje škole Binač, kamenovana je danas u poslepodnevnim satima,

Srpska Osnovna škola „Mladen Marković“ u Vitini, izdvojeno odeljenje škole Binač, kamenovana je danas u poslepodnevnim satima, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

„Nepoznata lica kamenicama su gađala ovu obrazovnu ustanovu koja se nalazi u multietničkom naselju Binač u opštini Vitina. Tom prilikom razbijeno je više prozora na školi, a vandali su pokušali da obiju i ulazna vrata. Kancelarija za Kosovo i Metohiju zahteva od nadležnih institucija u Prištini da bez odlaganja otkriju i privedu pravdi počinioce ovog vandalskog čina čije su mete bila i maloletna deca“, navodi se u saopštenju i dodaje da „ovakva razbojništva unose dodatni nemir i opravdani strah među srpski narod u južnoj pokrajini i pokazuju koliko su krhka nastojanja za izgradnju jednog multietničkog društva na Kosovu i Metohiji“.

This slideshow requires JavaScript.

Kancelarija za KiM očekuje od međunarodnih predstavnika da reaguje i da pošalje poruku da naselje neće biti tolerisano, apelujući na „da ostanu mirni i ne podležu namernim provokacijama koje imaju za cilj da izazovu našu neodmerenu reakciju, a država će iznaći način da osigura njihovu bezbednost“.