Ministarstvo zdravlja Kosova: Gračanica u zelenoj zoni, nema saopštenja na srpskom jeziku

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн


Kategorizacija opština po zonama na osnovu broja zaraženih na 100.000 stanovnika u toku nedelje dana, koju sprovodi Ministarstvo zdravlja Kosova,

Kategorizacija opština po zonama na osnovu broja zaraženih na 100.000 stanovnika u toku nedelje dana, koju sprovodi Ministarstvo zdravlja Kosova, objavljena je večeras, ali ne i na srpskom jeziku.

Od 38 kosovskih opština, čak 24 su na osnovu epidemiološke situacije i kategorizacije koju sprovodi Ministarstvo zdravlja Kosova i Institut za javno zdravlje, u zelenoj zoni, među njima i opštine sa srpskom većinom, Gračanica,Klokot, Novo Brdo, Ranilug, Štrpce.

U žutoj zoni je, između ostalih, i opština Parteš, dok su u crvenoj zoni Priština, Kosovo Polje, Obilić i sve četiri opštine na severu Kosova.

U opštinama u zelenoj zoni, radno vreme poslovnih i ugostiteljskih objekata, kao i tržnih centara, biće od 05:00 do 20:00 časova, kao i u opštinama u žutoj zoni.

U opštinama u crvenoj zoni, zabranjeno je kretanje građana od 20:00 do 05:00 časova ujutru, a zabranjen je i ulaz i izlaz građana i automobila iz i u te opštine.

A.Ć.