Poplave u Kuzminu

Selo Kuzmin u opštini Kosovo Polje je skoro odsečeno od sveta zbog izlivanja rečice Drenice koja protiče kroz ovo selo.

Selo Kuzmin u opštini Kosovo Polje je skoro odsečeno od sveta zbog izlivanja rečice Drenice koja protiče kroz ovo selo. U selo se može samo iz pravca Slatine, a vatrogasci su sinoć evakuisali dve romske porodice.

U Kuzminu je voda poplavila i kuće u centru sela, pa je nemoguće doći do njih, dok su se vlasnici smestili kod komšija. Intervenisali su i ronioci, Kosovska policija i pripadnici jedinice za vanredne situacije, a u vodi je ostalo zaglavljeno i nekoliko automobila, javlja RTV KIM. Od podneva ponovo pada vlažan sneg koji se odmah topi, pa postoji bojazan od većih poplava, ali portparol kosovske agencije za upravljanje vanrednim situacijama Nehat Koćinaj tvrdi da se situacija poboljšava jer je prestala jaka kiša i da se voda povlači.

Najteža situacija sa poplavama na Kosovu je u Đakovici, zatim u Mališevu, Klini, Peći, Prizrenu, Suvoj Reci i Orahovcu, a pojavili su se i odroni na putevima, čak i na auto putu od Prištine prema albanskoj granici.

U opštini Gračanica je situacija pod kontrolom i osim nekoliko zapušenih šahti, nema izlivanja reka, međutim, Gračaničko jezero odakle se vodom snabdeva i Priština je zamućeno zbog obilnih kiša, pa je u Gračanici na snazi restrikcija pijaće vode.

A.Ć.