Petković obećao pomoć poplavljenim domaćinstvima

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je danas sa Nebojšom i Miljanom Načićem iz sela Plemetina kod Obilića,

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je danas sa Nebojšom i Miljanom Načićem iz sela Plemetina kod Obilića, kojima je zbog poplava prethodnih dana oštećena imovina, a razgovarao je i sa porodicom Jolić iz Kuzmina kod Kosova Polja, koja se takođe našla na udaru ove prirodne nepogode, saopšteno je iz Kancelarije za KiM.

Petković je želeo, kako se kaže u saopštenju, lično da se informiše o šteti koju su pretrpeli i upozna se na koji način Kancelarija može da im pomogne da saniraju posledice poplave.

Izlivanjem reke Sitnice Načićima je poplavljeno dvorište, pomoćni objekat i podrum. Voda je uništila motorne kosačice za travu, zimnicu, zamrzivač sa hranom, dok je Jolićima voda poplavila deo domaćinstva, na mestu gde se izlila reka Drenica, tvrde iz Kancelarije za KiM.

Direktor Kancelarije za KiM preneo je da će Kancelarija pomoći i Načićima i Jolićima i drugim porodicama koje su pogođene ovom prirodnom nepogodom.

„Situacija u srpskim sredinama je pod kontrolom, imamo nekoliko izolovanih slučajeva u kojima je poplava napravila probleme i to već rešavamo. Pomoći ćemo da se šteta sanira i to obećanje sam dao i porodicama sa kojima sam razgovarao. Pratimo situaciju na terenu, naši ljudi su u kontaktu sa građanima za slučaj da je potrebno da reagujemo. Razgovarao sam i sa predsednicima opština na severu pokrajine, da budu u pripravnosti u slučaju izlivanja Ibra“, preneo je Petković.