Ivan Vujić obišao poplavljeno područje sela Lepine

Фото Наша Грачаница

Фото Наша Грачаница


Pomoćnik direktora Kancelarije za KiM Ivan Vujić i predsednik opštine Gračanica Srđan Popović obišli su večeras poplavljena domaćinstva

Pomoćnik direktora Kancelarije za KiM Ivan Vujić i predsednik opštine Gračanica Srđan Popović obišli su večeras poplavljena domaćinstva u Lepini, saopšteno ne na sajtu opštine Gračanica.

“Večeras u Lepini niko ne spava, ali ono što je najbitnije jeste da niko nije životno ugrožen i da su svi bezbedni. Kancelarija za Kosovo i Metohiju i Vlada Republike Srbije će pomoći u saniranju štete koja je nastala kao posledica poplave. Formirani su Krizni štabovi i opštinske komisije koje će utvrditi stepen nastale štete i čim se voda povuče u svoja korita, mi ćemo krenuti da popravljamo kuće i bićemo brzi i efikasni u tom poslu”, istakao je Vujić.

On je napomenuo da su predstavnici Kancelarije za KiM i Vlade Republike Srbije svakodnevno na terenu i sa stanovništvnom Kosova i Metohije.

“Ja sam večeras razgovarao sa meštanima, koji su zabrinuti, ali oni znaju da smo mi tu, imaju poverenje u nas i znaju da ćemo ispuniti ono što smo obećali”, naglasio je Vujić.

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović, koji je u toku dana više puta obilazio poplavljena područja, istakao je da se u nekim delovima opštine voda povukla, dok se u pojedinom mestima i dalje bore sa vodenom stihijom.

“Sam dolazak pomoćnika direktora Kancelarije za KiM govori da naša država brine o nama. Narod na KiM nije sam i sigurno će Kancelarija za Kosovo i Metohiju pomoći našem stanovništvu u saniranju štete koje su nastale usled poplava. Ovakve poplave se do sada na centralnom delu Kosmeta nisu dešavale, dosta kuća je poplavljeno”, istkao je Popović.

Ekipe opštinskih službi bile su prethodne, a biće i ove noći na terenu, kako bi pomogle ugorženom stanovništvu, zaključuje se u saopštenju.