Иван Вујић обишао поплављено подручје села Лепине

Фото Наша Грачаница

<font size="2"><em>Фото Наша Грачаница</em></font><hr />

Помоћник директора Канцеларије за КиМ Иван Вујић и председник општине Грачаница Срђан Поповић обишли су вечерас поплављена домаћинства

Помоћник директора Канцеларије за КиМ Иван Вујић и председник општине Грачаница Срђан Поповић обишли су вечерас поплављена домаћинства у Лепини, саопштено не на сајту општине Грачаница.

“Вечерас у Лепини нико не спава, али оно што је најбитније јесте да нико није животно угрожен и да су сви безбедни. Канцеларија за Косово и Метохију и Влада Републике Србије ће помоћи у санирању штете која је настала као последица поплаве. Формирани су Кризни штабови и општинске комисије које ће утврдити степен настале штете и чим се вода повуче у своја корита, ми ћемо кренути да поправљамо куће и бићемо брзи и ефикасни у том послу”, истакао је Вујић.

Он је напоменуо да су представници Канцеларије за КиМ и Владе Републике Србије свакодневно на терену и са становништвном Косова и Метохије.

“Ја сам вечерас разговарао са мештанима, који су забринути, али они знају да смо ми ту, имају поверење у нас и знају да ћемо испунити оно што смо обећали”, нагласио је Вујић.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић, који је у току дана више пута обилазио поплављена подручја, истакао је да се у неким деловима општине вода повукла, док се у поједином местима и даље боре са воденом стихијом.

“Сам долазак помоћника директора Канцеларије за КиМ говори да наша држава брине о нама. Народ на КиМ није сам и сигурно ће Канцеларија за Косово и Метохију помоћи нашем становништву у санирању штете које су настале услед поплава. Овакве поплаве се до сада на централном делу Космета нису дешавале, доста кућа је поплављено”, исткао је Поповић.

Екипе општинских служби биле су претходне, а биће и ове ноћи на терену, како би помогле угорженом становништву, закључује се у саопштењу.