Ансамбл ВЕНАЦ, КИМКО и Скијалишта Србије организовали школу скијања на Копаонику

Ансамбл ВЕНАЦ, КИМКО и Скијалишта Србије организовали су тродневну школу скијања за петнаесторо деце са Косова и Метохије, као новогодишњи и божићни поклон, саопштено је из Ансамбла Венац. Ова хуманитарна акција је наставак претходно организованог тродневног излета коју је Венац са Кимком за исту децу организовао 02,04. и 05. јануара 2021. на Копаонику и Рајској бањи.

Први пут су на скијању била деца од седам до 17 година која похађају Школу фолклора у Ансамблу ВЕНАЦ и њихова браћа и сестре, без једног или оба родитеља и чије су породице социјално угрожене.

Тродневну школу скијања на Копаонику помогла је компанија Скијалишта Србије која је донирала бесплатне ски-пасеве, а превоз је донирала Агенција за превоз КИМКО из Грачанице, док су бесплатну обуку скијања деци омогућила три дипломирана професора физичког васпитања: Ненад Русимовић из Добротина, Милан Рашић из Лепине и Слободан Васић из Доње Брњице.

Ансамбл Венац, главни организатор акције, био је одговоран за организацију ове хуманитарне акције, али је уједно и донирао трошкове за изнајмљивање ски-опреме који су били минимални и износили су само 100 евра и то захваљујући Агенцији за рентирање опреме на Копаонику која је симболично наплатила трошкове.

А.М.