Ansambl VENAC, KIMKO i Skijališta Srbije organizovali školu skijanja na Kopaoniku

Ansambl VENAC, KIMKO i Skijališta Srbije organizovali su trodnevnu školu skijanja za petnaestoro dece sa Kosova i Metohije,

Ansambl VENAC, KIMKO i Skijališta Srbije organizovali su trodnevnu školu skijanja za petnaestoro dece sa Kosova i Metohije, kao novogodišnji i božićni poklon, saopšteno je iz Ansambla Venac. Ova humanitarna akcija je nastavak prethodno organizovanog trodnevnog izleta koju je Venac sa Kimkom za istu decu organizovao 02,04. i 05. januara 2021. na Kopaoniku i Rajskoj banji.

Prvi put su na skijanju bila deca od sedam do 17 godina koja pohađaju Školu folklora u Ansamblu VENAC i njihova braća i sestre, bez jednog ili oba roditelja i čije su porodice socijalno ugrožene.

Trodnevnu školu skijanja na Kopaoniku pomogla je kompanija Skijališta Srbije koja je donirala besplatne ski-paseve, a prevoz je donirala Agencija za prevoz KIMKO iz Gračanice, dok su besplatnu obuku skijanja deci omogućila tri diplomirana profesora fizičkog vaspitanja: Nenad Rusimović iz Dobrotina, Milan Rašić iz Lepine i Slobodan Vasić iz Donje Brnjice.

Ansambl Venac, glavni organizator akcije, bio je odgovoran za organizaciju ove humanitarne akcije, ali je ujedno i donirao troškove za iznajmljivanje ski-opreme koji su bili minimalni i iznosili su samo 100 evra i to zahvaljujući Agenciji za rentiranje opreme na Kopaoniku koja je simbolično naplatila troškove.

A.M.