fbpx

Tri godine posle, ko je i zašto ubio Olivera Ivanovića?

фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн


Na današnji dan, pre tri godine, mučki, s leđa, ubijen je lider Građanske inicijative “Srbija, demokratija, pravda”, Oliver Ivanović,

Na današnji dan, pre tri godine, mučki, s leđa, ubijen je lider Građanske inicijative “Srbija, demokratija, pravda”, Oliver Ivanović, ispred kancelarije svoje stranke.

Počinioci i nalogodavci ubistva nisu otkriveni.

Priština je pokrenula sudski proces protiv šestoro Srba, optužnica je promenjena već treći put, ali u njoj takođe nema ni imena ubica, niti onih koji su ubistvo naručili ili naredili.

U Severnoj Mitrovici, na mestu ubistva, jutros nešto posle osam časova, počast su odali bivši članovi stranke ubijenog Ivanovića i više desetina građana, a prisustvovala je i Oliverova bivša supruga Marina Ivanović. Za 10 časova, okupljanje članova stranke SDP, najavila je predsednica ovog političkog subjekta Ksenija Božović.

U Hramu Svetog Save u Beogradu je služen pomen Oliveru Ivanoviću, kome je prisustvovala njegova supruga Milena Popović Ivanović, a prisustvovali su i prisustvovali su i premijerka Srbije Ana Brnabić i direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

Sin pokojnog Ivanovića, Nikola, juče je za televiziju N1 izjavio da će godišnjicu ubistva svog oca “obeležiti u krugu porodice i prijatelja, da će posetiti grob, a da će se nakon toga prisećati uspomena na njega”.

%d bloggers like this: