Tri srpska politička subjekta u trci za poslanike u kosovskoj skupštini

Централна изборна комисија Косова, фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

Централна изборна комисија Косова, фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

U trci za poslanička mesta u kosovskom parlamentu će se naći tri srpska politička subjekta: Srpska lista, Građanska inicijativa za slobodu,

U trci za poslanička mesta u kosovskom parlamentu će se naći tri srpska politička subjekta: Srpska lista, Građanska inicijativa za slobodu, pravdu i opstanak i Građanska inicijativa Srpski demokratski savez.

Za 120 mesta u parlamentu Kosova, 21 politička stranka, dve koalicije i pet građanskih inicijativa, kandidovalo je 1.079 kandidata, izjavio je portparol Centralne izborne komisije Valjmir Eljezi na konferenciji za medije.

„CIK će poslati zahtev za verifikaciju kandidata u šest institucija. Planiramo da liste kandidata pošaljemo na verifikaciju do 18. januara, a odgovor očekujemo do 20. januara, kao i to da ceo postupak bude završen do 31. januara“, rekao je Eljezi.

Za parlamentarne izbore, koji će se održati 14. februara, listu kandidata su predala tri politička subjekta koji okupljaju Srbe. Osim Srpske liste, za mesta u kosovskoj skupštini će se nadmetati i kandidati Građanske inicijative za slobodu, pravdu i opstanak i Građanske inicijative Srpski demokratski savez.

Za izbore se kandidovala i Građanska inicijativa Ujedinjena zajednica – Adrijana Hodžić.

A.Ć.