fbpx

Tribina u Domu kulture Gračanica: Strah i raseljeništvo u stvaranju mladih

Tribina „Strah i raseljeništvo u stvaranju mladih“ u okviru koje će biti predstavljen likovni portret mlade goranske likovne umetnice Julije Hočko,

Tribina „Strah i raseljeništvo u stvaranju mladih“ u okviru koje će biti predstavljen likovni portret mlade goranske likovne umetnice Julije Hočko, održaće se u petak 22. januara 2021. godine od 18 časova na fejsbuk stranici Doma kulture „Gračanica“.

„Julija se likovno izražava kroz ilustraciju, grafiku i slikarstvo. Svoj lični izraz nastoji da pronađe baveći se pitanjem porekla, identiteta, korena i povezanosti sa prirodom. Boraveći u Gori, smatra da je na dubljem nivou povezana sa okruženjem, pa njeno stvaralaštvo dobija novu dimenziju“, navodi se u pozivu za debatu.

Julija Hočko

Razgovor sa r o njenoj likovnoj poetici vodiće slikarka Maja Todić, stručni saradnik Doma kulture „Gračanica“ i istoričar Aleksandar Gudžić, urednik istorijsko-dokumentarnih programa.

Tribina će biti organizovana u okviru projekta „Izolovane sredine – stvaranje, strah i kultura kao sloboda“ koji Dom kulture realizuje uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Vlade Republike Srbije.

%d bloggers like this: