Нова кућа за породицу Љиљане Мирић, нови станови за 22 породице у Угљару

Љиљана Мирић, после десет година подстанарског живота, добила је своју кућу, изграђену средствима Министарства за заједнице и повратак,

Љиљана Мирић, после десет година подстанарског живота, добила је своју кућу, изграђену средствима Министарства за заједнице и повратак, а ускоро ће, како је обећао министар за заједнице и повратак Далибор Јевтић, добити и намештај и средства за покретање сопственог мини бизниса.

“Није уопште лако бити подстанар. Ја сам самохрани родитељ, моја ћеркица има здравствене проблеме и захваљујем се свима што су баш нама саградили дом“, рекла је Љиљана, додајући да је пресрећна, као и њена деца.

Љиљана Мирић је данас добила кључеве своје нове куће, а половином фебруара, у реновиране станове у насељу “Берген”, уселиће се 22 породице.

фото: Н. Милосављевић, ГрачаницаОнлајн

“Мислим да смо урадили велику ствар изградњом куће породици Мирић, а реновирањем ових станова који су били у лошем стању, приводимо крају део пројекта који имамо широм Косова, а то је затварање колективних центара. У наредном периоду ћемо сличне пројекте имплементирати у Лепосавићу, Звечану, Зубином Потоку, Северној Митровици и свуда тамо где постоји макар једна породица, која се из неког разлога још увек налази у неком виду смештаја који није достојан живота“, рекао је министар Јевтић.

Општина Грачаница је пре неколико дана била погођена поплавама, надлежни у локалној самоуправи се труде да помогну, али је буџет недовољан. Због тога представници Срба у приштинским централним институцијама покушавају да помогну.

фото: Н. Милосављевић, ГрачаницаОнлајн

„Канцеларија за Косово Метохију, на челу са директором Петром Петковићем, поред средстава које је одвојило Министарство за повратак, такође је обезбедила средства за људе чија је имовина поплављена. Влада Републике Србије је донела одлуку и пребацила средства Канцеларији за Косово и Метохију. Желим јасно и гласно да поручим свим тим људима да ће имати максимално подршку и да ћемо им надокнадити сву штету коју су претрпели”, обећао је потпредседник Владе Косова и министар локалне самоуправе, Горан Ракић, истакавши да се очекује и отварање нових радних места, док је председник општине Грачаница Срђан Поповић такође послао поруку грађанима општине на чијем је челу, да су представници Срба непрекидно у контакту, како би помогли свима којима је помоћ потребна.

„Политика Српске листе јесте да бринемо о сваком становнику свих општина, поготово општина са српском већином. Све ово што смо до сада урадили, градили обданишта, стамбене јединице, путеве и остало, значи да ћемо и убудуће радити на останку и опстанку нашег народа на овим просторима”, нагласио је Поповић, додавши да ће то бити приоритет Српске листе и у наредном периоду.

Пре уручења кључева Љиљани Мирић и обиласка насеља “Берген”, министри Горан Ракић и Далибор Јевтић, као и посланици Игор Симић и Љубинко Караџић, посетили су општину Грачаница.

Анђелка Ћуп