fbpx

Poklon paketići za decu na KiM

Pomoćnici direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju uručili su danas, povodom školske slave Sveti Sava paketiće i poklone deci u srpskim školama

Pomoćnici direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju uručili su danas, povodom školske slave Sveti Sava paketiće i poklone deci u srpskim školama i predškolskim ustanovama u Kosovskoj Mitrovici, Leposaviću, Zubinom Potoku i Zvečanu.

Pomoćnici Jelena Stojković i Ivan Vujić, zajedno sa predsednikom Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica Aleksandrom Spirićem, prisustvovali su obeležavanju školske slave i rezanju kolača u OŠ „Sveti Sava“, gde su deci uručeni i svetosavski paketići.

Tom prilikom Stojkovićeva je zahvalila đacima i nastavnicima na predanom radu i učenju.

„Svoj deci, vaspitačima, učiteljima, nastavnicima i profesorima čestitam školsku Slavu. Posebno je zadovoljstvo što smo danas ovde i učestvujemo u ovim divnim prosvetiteljskim tradicijama. Kancelarija za Kosovo i Metohiju posebnu pažnju posvećuje unapređenju svih nivoa obrazovanja i kontinuirano ulaže sredstva u te namene, jer nam je cilj da se naša deca na Kosovu i Metohiji kvalitetno i savremeno obrazuju. Ova godina je predstavljala poseban izazov za održavanje nastave usled otežanih uslova zbog koronavirusa. Ali smo u tome uspeli. Đaci i profesori će uvek moći da računaju na Kancelariju za KiM, tu smo i da rešavamo probleme i da slavimo uspehe! Nastavljamo da pomažemo i podržavamo obrazovanje naše dece na Kosovu i Metohiji, kako kroz opremanje tako i kroz infrastrukturne projekte, kroz održavanje postojećih i izgradnju novih školskih objekata“, poručila je Jelena Stojković, koja je sa kolegama obišla i PU „Danica Jaramaz“ u Kosovskoj Mitrovici.

Oni će danas obići i dve škole u opštini Zubin Potok, OŠ „Jovan Cvijić“ i OŠ „Blagoje Radić“ da bi nastavnom kolektivu i deci čestitali slavu i uručili poklone.

Pomoćnica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušica Nikolić, zajedno sa predsednikom Privremenog organa Opštine Leposavić Zoranom Todićem i načelnikom Kosovsko-mitrovačkog upravnog okruga Slavkom Simićem, podelila je danas svetosavske paketiće učenicima Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Sočanici, Osnovne škole „Stana Bačanin“ u Lešku i Osnovne škole „Leposavić“ u Leposaviću.

Nikolić je izrazila je zadovoljstvo što na današnji dan boravi na Kosovu i Metohiji .

„Kancelarija za Kosovo i Metohiju u proteklom periodu uložila je dosta sredstava u bezbednost i obezbeđivanje nastavnih sredstava za stvaranje normalnih uslova za obrazovanje naše dece na KiM, tako da se obrazovanje ne razlikuju od načina obrazovanja u drugim gradovima Srbije. Nastavićemo da pružamo podršku vaspitno-obrazovnom sistemu na Kosovu i Metohiji“, navela je Nikolić i čestitala prosvetnim radnicima na herojstvu koje su pokazali tokom školske godine, u kojoj je borba sa pandemijom koronavirusa.

Načelnik Kosovsko-mitrovačkog okruga Slavko Simić, čestitajući školsku slavu, rekao je da je nam je Sveti Sava ostavio u nasledstvo poruke sloge, mira i jedinstva.

„Veliki značaj danas predstavlja prisustvo predstavnika Kancelarije za Kosovo i Metohiju. Država je u protekle tri godine investirala u obrazovanje, učenike, prosvetne radnike, školsku infrastrukturu… Investira se u svaku srpsku sredinu“, rekao je Simić i dodao da država investiranjem u obrazovni sistem investira u opstanak i ostanak srpskog naroda na ovim prostorima.

Nikolić je potom sa predsednikom Privremenog organa Opštine Zvečan Ivanom Todosijevićem obišla i Predškolsku ustanovu „Lane“ gde je mališanima takođe uručila svetosavske paketiće.

Todosijević je zahvalio gostima na poseti i čestitao školsku slavu.

„Trud predstavnika Kancelarije za Kosovo i Metohiju je veliki i zahvaljujući njima obezbeđeni su paketići koje su danas deca dobila. Takođe se zahvaljujem , profesorima, nastavnicima, učiteljima i učiteljicama koji su u vreme koronavirusa uspeli da organizuju obrazovni sistem i svoje znanje prenesu deci. Deci želim da poručim nastave stazama kojima je hodao Sveti Sava, a to su staze svetosavlja, svakodnevnog učenja, sticanja znanja“, istakao je Todosijević.

%d bloggers like this: