fbpx

Igoru Popoviću nije dozvoljen ulazak na KiM

Pomoćniku direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Igoru Popoviću, danas na prelazu Jarinje nije dozvoljeno da uđe na teritoriju Kosova,

Pomoćniku direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Igoru Popoviću, danas na prelazu Jarinje nije dozvoljeno da uđe na teritoriju Kosova, kako su rekli u Kancelariji za KiM, bez obrazloženja. Postupak kosovskih vlasti, oštro je osudila Kancelarija za KiM.

Popović je zadužen za pravnu zaštitu, podršku lokalnoj smaoupravi i imovinsko pravne poslove i jutros je na putu za Kosovku Mitrovicu vraćen sa administrrativnog prelaza Jarinje, saopšteno je iz Kancelarije za KiM.

“Kancelarija za Kosovo i Metohiju ističe da je po sredi novo u nizu kršenje sporazuma o slobodi kretanja i jednostrano postupanje Prištine, koja samovoljno odbija da sprovede postignute dogovore. Očigledno je da je zbog predstojećih izbora na Kosovu i Metohiji pojačana antisrpska kampanja privremenih institucija u Prištini, međutim to ne može i ne sme biti opravdanje za kršenje međunarodnih dogovora. Kancelarije će o ovom kršenju sporazuma o slobodi kretanja obavestiti posrednike u dijalogu, od kojih očekuje da bez izuzetka i odlaganja osiguraju njegovo poštovanje”, zaključuje se u saopštenju Kancelarije za KiM.

%d bloggers like this: