“Ribarske svađe”, prva od sedam premijera u Gračanici

Delo Karla Goldonija “Ribarske svađe”, u režiji Milana Karadžića i izvođenju Prištinskog narodnog pozorišta,

Delo Karla Goldonija “Ribarske svađe”, u režiji Milana Karadžića i izvođenju Prištinskog narodnog pozorišta, premijerno je večeras videla publika u Domu Kulture u Gračanici. To je prva, od sedam premijera koje će ovo pozorište izvesti u Gračanici, rekao je na konferenciji za medije direktor Narodnog pozorišta, Predrag Radonjić.

Manje publike nego što bi bilo da nije pandemije i mera ogranilenog okupljanja, sa zadovoljstvom je odgledalo predstavu, koju je reditelj Milan Karadžić, umesto u malo selo u Italiji u doba renesenase, smestio u jedno crnogorsko primorsko mesto i u šezdesete godine prošlog veka.

Direktor Narodnog pozorišta u Prištini Predrag Radonjić, najavio je još šest premijera u Domu culture u Gračanici.

„Počinjemo sa `Ribarskim svađama` večeras, nakon toga 9. februara igraćemo `Antigonu` u režiji Nenada Todorovića, 24. februara nas očekuje predstava `Placebo` Aleksandra Jugovića u režiji Isidore Goncić. Nakon toga, predstava koju radimo u kooprodukciji sa Srpskim narodnim pozorištem iz Novog Sada i Narodnim Pozorištem u Nišu `Deobe` Dobrice Ćosića u režiji Juga Radivojevića, a do kraja prolećnog dela sezone očekuje nas i predstava `Uloga moje porodice u svetskoj revoluciji` u kooprodukciji sa Kruševačkim pozorištem koju režira Igor Vuković i `Hjduci` u režiji Anđelke Nikolić, koji radimo u koprodukciji sa Sterijinim pozorjem“, rekao je Radonjić.

A.Ć.