Графити ОВК на српској кући у Гораждевцу

фото: Радио Гораждевац

<font size="2"><em>фото: Радио Гораждевац</em></font><hr />

Графит на зиду куће породице Крстовић, са натписом „УЧК Косово“, примећен је јутрос, а мештани су узнемирени, јавља Радио Гораждевац,

Графит на зиду куће породице Крстовић, са натписом „УЧК Косово“, примећен је јутрос, а мештани су узнемирени, јавља Радио Гораждевац, додајући да је случај пријављен Косовској полицији, која је изашла на лице места.

Радио Гораждевац преноси и наводе мештана овог села да је недавно наводно поломљен јарбол и однешена српска застава са споменика гораждевачким жртвама, али да тај случај није пријављен полицији.

Поводом исписивања графота, огласила се Канцеларија за КиМ.

“Оваква порука која директно слави терористичку организацију УЧК, чијим се челницима суди због монструозних злочина над Србима и неалбанцима, изазвала је огромну узнемиреност петочлане породице Крстовић, али и осталог српског становништва у овој општини. На дан када на Косову и Метохији почиње предизборна кампања, сада нема дилеме да ће она бити усмерена на застрашивање преосталих Срба и антисрпској платформи”, пише у саопштењу, у којем се пита:

“Да ли овакви примери показују да је на Косову и Метохији отворена сезона лова на Србе? Канцеларија за Косово и Метохију захтева од међународних представника на терену да појачају своје присуство у српским срединама и осигурају мир и безбедност за Србе и друге неалбанске заједнице. Оваквим акцијама шаље се јасна и недвосмислена порука да Срби на Косову и Метохији нису добродошли, а по правилу, виновници оваквих инцидената остају без икакве санкције”, закључује се у саопштењу, у коме се моле Срби “да остану мирни и јединствени и не наседају на провокације, јер циљ оваквих акција и јесте да се испровоцира неодмерена реакција српске стране”.

Канцеларија за КиМ је подсетила и на синоћни инцидент у Лапљем Селу, када је Албанац ранио Бобана Ристића из тог села.

Извор: Радио Гораждевац