Grafiti OVK na srpskoj kući u Goraždevcu

фото: Радио Гораждевац

фото: Радио Гораждевац


Grafit na zidu kuće porodice Krstović, sa natpisom „UČK Kosovo“, primećen je jutros, a meštani su uznemireni, javlja Radio Goraždevac,

Grafit na zidu kuće porodice Krstović, sa natpisom „UČK Kosovo“, primećen je jutros, a meštani su uznemireni, javlja Radio Goraždevac, dodajući da je slučaj prijavljen Kosovskoj policiji, koja je izašla na lice mesta.

Radio Goraždevac prenosi i navode meštana ovog sela da je nedavno navodno polomljen jarbol i odnešena srpska zastava sa spomenika goraždevačkim žrtvama, ali da taj slučaj nije prijavljen policiji.

Povodom ispisivanja grafota, oglasila se Kancelarija za KiM.

“Ovakva poruka koja direktno slavi terorističku organizaciju UČK, čijim se čelnicima sudi zbog monstruoznih zločina nad Srbima i nealbancima, izazvala je ogromnu uznemirenost petočlane porodice Krstović, ali i ostalog srpskog stanovništva u ovoj opštini. Na dan kada na Kosovu i Metohiji počinje predizborna kampanja, sada nema dileme da će ona biti usmerena na zastrašivanje preostalih Srba i antisrpskoj platformi”, piše u saopštenju, u kojem se pita:

“Da li ovakvi primeri pokazuju da je na Kosovu i Metohiji otvorena sezona lova na Srbe? Kancelarija za Kosovo i Metohiju zahteva od međunarodnih predstavnika na terenu da pojačaju svoje prisustvo u srpskim sredinama i osiguraju mir i bezbednost za Srbe i druge nealbanske zajednice. Ovakvim akcijama šalje se jasna i nedvosmislena poruka da Srbi na Kosovu i Metohiji nisu dobrodošli, a po pravilu, vinovnici ovakvih incidenata ostaju bez ikakve sankcije”, zaključuje se u saopštenju, u kome se mole Srbi “da ostanu mirni i jedinstveni i ne nasedaju na provokacije, jer cilj ovakvih akcija i jeste da se isprovocira neodmerena reakcija srpske strane”.

Kancelarija za KiM je podsetila i na sinoćni incident u Lapljem Selu, kada je Albanac ranio Bobana Ristića iz tog sela.

Izvor: Radio Goraždevac