Vujičić: Nisam prijetnja za nacionalnu bezbednost Crne Gore

фото: screenshot

Posle objavljivanja pojedinih medija na albanskom jeziku da je predsednik Unije Crnogoraca na Kosovu Slobodan Vujičić pretnja za nacionalnu bezbednost Crne Gore, oglasio se Vujičić, demantujući navode i potvrdom da to nije evidentirano u Agenciji za nacionalnu bezbednost Crne Gore. Vujičić je takođe demantovao da je agent bilo koje tajne službe.

“Uvidom u odgovarajuću evidenciju Agencija za nacionalnu bezbjednost Crne Gore je utvrdila da ne postoji zvaničan dokument da predstavljam prijetnju po nacionalnu bezbjednost Crne Gore. Dokumentom ANB-a demantujem sve klevete portala Kosovapress koji je ciljano po nalogu i u sprezi sa bivšim crnogorskim režimom i pojedinim političkim, krimogenim i bezbjedonosnim strukturama sa Kosova pokušao da uruši moj politički i lični integritet, crtao mi metu na čelo i ugrožavao život moje porodice i mene.

foto: screenshot

Simptomatično je da su klevete Kosovapress bez ikakvih provjera prenijeli gotovo svi kosovski mediji na albanskom jeziku u udarnim terminima.

Podsjećanja radi, pomenuti portal je prije sedam mjeseci tvrdio da je imao uvid u zvanični dokument bezbjedonosnih i pravosudnih institucija Crne Gore u kojem se navodi da sam agent Bezbjedonosno informativne agencije Srbije, ruske vojne tajne službe GRU, da postoje takođe indikatori da sam uključen u pripremanje i izazivanje nemira na Kosovu, CG i Srbiji i da na osnovu ovih i drugih informacija predstavljam opasnost po nacionalnu bezbjednost Kosova i Crne Gore. Zbog svega navedenog podneo sam tužbu protiv Kosovapress i ostalih medija u vjeri da neću čekati predugo da se zarobljeni pravosudni sistem na Kosovu oslobodi kako bi počinioci ovog gnusnog zlodjela bili kažnjeni a pravda zadovoljena”, napisao je Vujičić.