fbpx

Počinje likovna kolonija „Jesen u Prizrenu“

„Jesen u Prizrenu” je kolonija tematski vezana za izuzetne simbole i dragulje srpskog nasleđa i održava se po šesti put ove godine,

„Jesen u Prizrenu” je kolonija tematski vezana za izuzetne simbole i dragulje srpskog nasleđa i održava se po šesti put ove godine, saopšteno je iz Doma kulture Gračanica. „Do sada smo imali dosta događaja u Svetim Arhangelima, Atrijumu crkve Svetog Spasa i u Bogosloviji „Sveti Kirilo i Metodije”. Ovom kolonijom nastojimo da održimo kontinuitet povratka srpske stvarajuće umetnosti i kulture u ovaj grad, u kome je do rata 1999. godine živelo više od deset hiljada Srba. Umetnici će posetiti mesta koja su stradala u pogromu marta 2004. kao i sam grad Prizren i to će biti njihova obnova“, rekao je urednik Galerije Doma kulture Gračanica Nebojša Jevtić.

Izložba radova biće održana u Prizrenu i Gračanici, a ove godine Dom kulture „Gračanica“ ugostiće sedam slikara: Emila Sferu i Snežanu Manasić iz Pančeva, Đorđa Stanića iz Užica, Dejana Krgu i Svetlanu Milutinović iz Beograda, Božicu Milojević iz Niša i Bobana Filipovića iz Raniluga

Pokrovitelj kolonije je Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije uz nesebičnu podršku Eparhije raško-prizrenske.

Likovna kolonija „Jesen u Prizrenu“ se održava od 16 – 23. februara 2021. Godine. Iako se do sada održavala u manastiru Svetih Arhangela kod Prizrena, ove godine, zbog poštovanja epidemioloških mera, biće održana u Galeriji Doma kulture „Gračanica“.

%d bloggers like this: