Екипа РТС враћена са прелаза Јариње

Фото: Фејсбук / Светлана Вукмировић

После четири дана чекања на административном прелазу Јариње, екипи РТС, емисије “Право на сутра”, није дозвољен улазак на територију Косова.

Уредница емисије “Право на сутра” Светлана Вукмировић казала је за РТВ Ким да су им се надлежни на прелазу Јариње тачно у пола 12, четвртог дана, први пут обратили обратили и као разлог забране уласка на Косово, навели да је 72 сата раније требало да буду у контаку са официром за везу Дејаном Павићевићем.

“Управо смо добили образложење да је требало 72 сата раније да се јавимо официру за везу Дејану Павићеву, што је наравно смешан разлог, јер смо ми били у контакту од понедељка и он се борио да ми прођемо прелаз у уђемо на Косово”, објаснила је Вукмировић.

Вукмировић напомиње да је забрана уласка недопустив и неодговоран чин од стране институција у Приштини. Саопштењем се данас огласила и Српска листа.

„Апсолутно није случајно што се забрањује улазак екипи РТС која израђује емисије `Право на сутра`, која на врло одговоран и професионалан начин документује противзаконито понашање косовских институција којима очигледно смета да се јавности представи истина о институционалном притиску којем су изложени Срби на овим просторима“, истиче се у саопштењу.

Српска листа позива представнике међународне заједнице, али новинарских удружења да најхитније реагују.

Подсећамо, јуче су подршку екипи РТС пружили чланови Удружења новинара Србије на Косову и Метохији.

А.М.