Raste broj inficiranih korona virusom u opštini Gračanica

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн


Raste broj zaraženih korona virusom na teritoriji opštine Gračanica, registrovano je još 14 novoobolelih,

Raste broj zaraženih korona virusom na teritoriji opštine Gračanica, registrovano je još 14 novoobolelih, pa Krizni štab poziva na striktno poštovanje mera, piše na sajtu Naša Gračanica. Na infektivnom odeljenju bolnice u Lapljem Selu se trenutno nalazi 28 pacijenata.

„Samo od početka ove nedelje broj pozitivnih je 27 i gotovo 10 pacijenata više na bolničkom lečenju u odnosu na prethodnu nedelju, saopšteno je iz Kriznog štaba. Povećanje broja inficiranih rezultiraće pojačanim kontrolama inspekcijskih organa opštine Gračanica, koji će u saradnji sa policijom kažnjavati u narednim danima svako nepoštovanje mera“, kaže se u saopštenju.

Krizni štab opštine Gračanica podseća da su, osim obaveznog nošenja maski i držanja distance, na snazi stroge antikovid mere, uprkos tome što se opština Gračancica nalazi u zelenoj zoni.

„ Apelujemo na građane da svoje društvene aktivnosti svedu na minimum, posebno kada je reč o porodičnim proslavama i okupljanjima. Takođe podsećamo sve institucije, privredne i poslovne subjekte, posebno ugostitelje da rad prilagode uslovima pandemije i pridržavaju se propisanih mera u cilju očuvanja javnog zdravlja. Svako nepoštovanje mera biće kažnjavano. Svim pozitivnim slučajevima kao i članovima njihovih porodica naložena je mera stroge izolacije. Kršenje ove odluke takođe će biti strogo kažnjavano“, saopštava Krizni štab.

Apel građanima da poštuju mere, te da tako pokažu odgovornost za svoje zdravlje i zdravlje svojih bližnjih u cilju sprečavanja širenja infekcije upućuju i lekari Kliničko bolničkog centra kao i Domova zdravlja.

Od početka pandemije na teritoriji opštine Gračanica korona virusom je inficirano 418 osoba.