Kancelarija za KiM: Za sve škole i predškolske ustanove video nadzor

„Kancelarija za Kosovo i Metohiju pokrenula je aktivnosti da sve osnovne i srednje škole, kao i predškolske ustanove u srpskim sredinama

„Kancelarija za Kosovo i Metohiju pokrenula je aktivnosti da sve osnovne i srednje škole, kao i predškolske ustanove u srpskim sredinama na teritoriji Kosova i Metohije budu pokrivene video-nadzorom, a ilj ove akcije je da se bezbednost dece koja borave u tim ustanovama podigne na još viši nivo. Do kraja februara, oko 70 škola i vrtića u kojima borave deca u srpskim sredinama, biće pokriveno kamerama sa savremenim sistemom video-nadzora“, saopšteno je iz Informativne službe Kancelarije za KiM.

Svetlana Miladinov, pomoćnica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju kaže da se sa realizacijom opremanja ustanova video-nadzorom počelo krajem prošle godine, a plan je da se do kraja narednog meseca svi objekti pokriju bezbednosnim kamerama.

„Bezbednost na Kosovu i Metohiji je veliki izazov s kojim se gotovo svakodnevno suočava naš narod. Za nas nema značajnije dužnosti od toga da osiguramo bezbednost za našu decu. Zbog toga smo počeli sa realizacijom planiranih aktivnosti i dodatnog ulaganja u bezbednosne sisteme. Jedan spaseni dečji život, nema cenu“, rekla je Miladinov u saoopštenju dostavljenom medijima.

„Kamerama sa sistemom video-nadzora biće podjednako pokrivene obrazovne ustanove u srpskim sredinama na teritoriji Kosova i Metohije severno i južno od Ibra. Do sada je video-nadzor obezbeđen za škole i predškolske ustanove u Šilovu, Gnjilanu, Koretištu, Ponešu, Vrbovcu, Binaču, Ranilugu, Orahovcu, opštini Gora, Gračanici, Kosovu Polju, Ugljarima, Kosovskoj Mitrovici, Sočanici, Lešku“, zaključuje se u saopštenju.