fbpx

Još 78 zaraženih korona virusom u srpskim sredinama na KiM, 14 u opštini Gračanica

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн


Još 78 osoba je inficirano korona virusom u peridou od 20. februara do danas, saopšteno je iz Kriznog štaba Kosovske Mitrovice.

Još 78 osoba je inficirano korona virusom u peridou od 20. februara do danas, saopšteno je iz Kriznog štaba Kosovske Mitrovice. Testiran je 191 uzorak, a iz izolacije je izašlo 26 lica.

U Severnoj Mitrovici je registrovano 33 novozaraženih, u Zvečanu 17, u Gnjilanu 10, po četiri inficirane osobe su registrovane u Leposaviću i Zubinom Potoku, po tri u Gračanici i Štrpcu, a u Kosovskoj Kamenici i Prilužju po dve.

Od početka epidemije, u srpskim sredinama su testirana 14.664 uzorka, registrovano je 4.196 zaraženih, od kojih je od COVIDA-19 preminulo 107 lica.

Kako se navodi, na bolničkom lečenju nalazi 28 pacijenata.

Na sajtu Naša Gračanica, objavljeno je da je danas na teritoriji opštine Gračanica registrovano još 14 novozaraženih korona virusom, pa Krizni štab poziva građane na odgovorno ponašanje.

„Moramo izbegavati okupljanja, držati distancu i nositi maske. Svi moramo da se ponašamo oprezno i odgovorno“, ističe se u poruci Kriznog štaba opštine Gračanica, piše na pomenutom sajtu.

Od početka pandemije do danas, na teritoriji opštine Gračanica su registrovane 452 inficirane osobe.

A.Ć.
%d bloggers like this: