P. Petković: Trajković, Rašić i Kurti duguju izvinjenje građanima; N. Rašić: Moj sin nije znao za zakazanu tuču

Фото: Фејсбук / screenshot
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju je u današnjem saopštenju za medije napisao da Nenad Rašić, Rada Trajković i Nenad Rašić

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju je u današnjem saopštenju za medije napisao da Nenad Rašić, Rada Trajković i Nenad Rašić duguju izvinjenje građanima zbog, kako je rekao, pokušaja da zakazanu tuču srednjoškolaca predstavi kao politički linč.

„Četiri dana su prošla otkako su Nenad Rašić i Rada Trajković u dosluhu sa Aljbinom Kurtijem dogovorili da unapred zakazanu školsku tuču predstave kao politički linč i progon neistomišljenika i za to optuže državu Srbiju, Srpsku listu i predsednika Aleksandra Vučića“, napisao je Petković.

Petković je dodao da napad na sina Nenada Rašića zaslužuje svaku osudu i adekvatnu sankciju, međutim, kako dodaje: „u anale političkog beščašća ući će ovaj pokušaj zloupotrebe dece u političke svrhe koja na kraju jedina ispaštaju“.

„Jer će i Đilasova Rada, Rašić i Kurti nastaviti da produkuju lažne vesti i afere dok je sedmoro dece u jednomesečnom pritvoru nakon njihove političke manipulacije, a učenik Ilija Marković u bolnici sa teškim povredama“, dodaje Petković.

Na saopštenje Petra petkovića je reagovala i Rada Trajković.

„Dragi Petre, za razliku od Vašeg šefa, Aleksandra Vučića, koji ne poštuje vladavinu prava i prejudicira zaključke tekućih istraga raznim poligrafima, medijskim spinovima i otkrivanjem poverljivih informacija, ja čekam zaključke relevantnih institucija. Probajte to i Vi. Ne bojte se istine“, poručila je Trajković.

Nenad Rašić je u jučerašnjoj izjavi za portal Kossev rekao da ne želi da prejudicira i da čeka završetak sudskog postupka, ali i da je siguran u to da njegov sin nije imao saznanja da će doći do tuče. Demantovao je i optužbe da je samu tuču i povrede koje je zadobio njegov sin pokušao da iskoristi u političke svrhe, piše Kossev.

Sa druge strane, roditelji mladića koji se nalaze u pritvoru tvrde da su među pritvorenima i momci koji su bili samo svedoci. Među pritvorenima su i drugovi sina Nenada Rašića.

A.Ć.