Родитељи ухапшених због туче у Лапљем Селу апелују да се они ослободе

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн

У вечерњим сатима одржан је протест испред Полицијске станице поводом одлуке Основног суда у Грачаници, којом је одређен једномесечни притвор седморици младића који су учествовали, а и били сведоци у тучи у Лапљем Селу.

Родбина и пријатељи окупили су се поново данас испред Полицијске станице како би изразили незадовољство поводом одлуке Суда и најавили су да ће наставити са окупљањем, иако их је данас Косовска полиција опоменула санкционисањем, пошто је због епидемиолошких мера забрањено окупљање већег броја људи. Као што смо и данас писали, средњошколци, пријатељи и родбина ухапшених поново су затражили ослобађајућу пресуду за ухапшене момке.

Бранимир Крстић, Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн

„Наша деца су одавде одведена у непознатом правцу, нисмо знали где су их одвели, али сада знамо где су. Ово је била обична туча која се дешава свуда и код Срба и код Албанаца и код Рома. По ком основу је Суд за овакво дело осудио нашу децу на једномесечни притвор? То је питање које мучи све нас овде присутне и због тога ћемо наставити да се окупљамо“, поручио је деда ухапшеног Лазара Караџића, Бранимир Крстић.

На скупу су родитељи апеловали да се ово више никада не понови, али и да се опрости учесницима туче.

This slideshow requires JavaScript.

„Деца нису крива. Ово је био само дечији хир. Најбитније је да су деца жива и здрава. Годинама живимо у страху и ово нам уопште није требало. Било је много већих кривичних дела за које нико није одговарао. Наса деца ионако немају слободу кретања. Дајте да нашој деци обезбедимо миран живот“, рекла нам рођака једног од ухапшених момака.

Косовска полиција је надгледала вечерашњи протест, а окупљени су се мирно разишли након сат времена.

Подсећамо, до туче испред школе у Лапљем Селу је дошло између две групе младића, међу којима је био и син бившег министра у косовској влади, Ненада Рашића. Рашић је тучу назвао организованим линчом против његовог сина, из политичких разлога, међутим сведоци тврде да Рашићев син Никола није био жртва, већ један од учесника организоване туче. У тучи, осим Рашића, има још повређених, а најтеже је повређен малолетни И.М.

Ана Марковић