Концерт “Руске романсе” одржан у Грачаници

фото: Н. Милосављевић, ГрачаницаОнлајн

Под покровитељством Покрајниског културног центра Приштина-Лепосавић и Дома културе Грачаница данас је одржан концерт под називом “Руске романсе” у великој сали Дома културе у Грачаници.

Публика је имала прилике да ужива у композицијама Петра Иљича Чајковског, Михаила Глинке и Сергеја Рахмањинова у извођењу Катарине Симоновић Иванковић-сопран уз клавирску пратњу Јелене Дељанин Алексић.

Катарина Симоновић Иванковић је рекла да јој је велика част и изузетно задовољство што је поред наступа у Косовској Митровици, Зубином Потоку вечерас имала прилику да се представи и публици у Грачаници.

“Узбуђена сам јако вечерас, зато што смо данас обилазили неке локалитете који су за нас Србе јако битни и моје узбуђење сте могли и да осетите вечерас на концерту. Руска музика је нама блиска, јер смо ми исти народ и ово је наша земља. Иначе, емоције које ми уметници осећамо, преносимо кроз музику и ја сам се вечарас трудила да сви ви то осетите. Ми Срби смо талентована нација, нама мало треба за песму и игру”, казала је Симоновић Иванковић која је магистрирала соло певање.

Јелена Дељанин Алексић је такође презадовољна вечерашњим наступом иако публике није било у већем броју.

“Атмосфера је била предивна и осећали смо се јако угодно на сцени. Ово је вече руске романсе, то јесте руска музика, али је то и музика коју ми радо изводимо и радо слушамо и она је популарна у круговима нас музичара”, поручила је Дељанин Алексић која је магистрирала клавир.

Концерт је одржан уз поштовање свих епидемиолошких мера прописаних за спречавање ширења корона вируса, а покровитељ концерта је Министарство културе и информисања Републике Србије.

Ана Марковић