fbpx

Predsednik Srbije najavio novčanu pomoć Srbima na KiM i početak izgradnje bolnice u Gračanici

фото: ГрачаницаОнлајн

фото: ГрачаницаОнлајн


Posle današnjeg sastanka sa predstavnicima Srba na KiM, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da će svi nezaposleni koji zaista žive na Kosovu

Posle današnjeg sastanka sa predstavnicima Srba na KiM, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da će svi nezaposleni koji zaista žive na Kosovu dobiti novčanu pomoć od države Srbije u iznosu od po 200 evra.

„To je direktan poklon, direktna pomoć države Srbije, ali ćemo i za svako dete koje živi na KiM, i za svakog čoveka, to je razlika u odnosu na centralnu Srbiju, obezbediti po 100 evra dodatnog novca“, rekao je predsednik Vučić.

Predsednikm Srbije je najavio skorašnji početak izgradnje bolnice u Gračanici, infratsrukturne projekte u KBC u Kosovskoj Mitrovici, kao i rekonstrukciju magistralnog puta između jarinja i Kosovske Mitrovice, u dužini od 54 kilometra.

This slideshow requires JavaScript.

„To će da bude kao pista, uređen asfalt od šest metara sa svim bankinama, kanalima, da pokažemo koliko je danas snaga srpske države veća nego što je to u prethodnim godinama i decenijama bilo“, reči su Aleksandra Vučića, koji je najavio i izgradnju nove zgrade Univerziteta u Severnoj Mitrovici, kao i posebne infrastrukturne projekte u Kosovskom Pomoravlju i Štrpcu.

Predsednik Vučić se takođe zahvalio Srbima na KiM što su najveće poverenje, na poslednjim parlamentarnim izborima na Kosovu, dali Srpskoj listi, poručivši da bez obzira na veliki novac pojedini političari, kao što je GI SPO i albanski lideri, nisu uspeli da podele srpski narod.

A.Ć.
%d bloggers like this: