Председник Србије најавио новчану помоћ Србима на КиМ и почетак изградње болнице у Грачаници

фото: ГрачаницаОнлајн

После данашњег састанка са представницима Срба на КиМ, председник Србије Александар Вучић је рекао да ће сви незапослени који заиста живе на Косову добити новчану помоћ од државе Србије у износу од по 200 евра.

„То је директан поклон, директна помоћ државе Србије, али ћемо и за свако дете које живи на КиМ, и за сваког човека, то је разлика у односу на централну Србију, обезбедити по 100 евра додатног новца“, рекао је председник Вучић.

Председникм Србије је најавио скорашњи почетак изградње болнице у Грачаници, инфратсруктурне пројекте у КБЦ у Косовској Митровици, као и реконструкцију магистралног пута између јариња и Косовске Митровице, у дужини од 54 километра.

This slideshow requires JavaScript.

„То ће да буде као писта, уређен асфалт од шест метара са свим банкинама, каналима, да покажемо колико је данас снага српске државе већа него што је то у претходним годинама и деценијама било“, речи су Александра Вучића, који је најавио и изградњу нове зграде Универзитета у Северној Митровици, као и посебне инфраструктурне пројекте у Косовском Поморављу и Штрпцу.

Председник Вучић се такође захвалио Србима на КиМ што су највеће поверење, на последњим парламентарним изборима на Косову, дали Српској листи, поручивши да без обзира на велики новац поједини политичари, као што је ГИ СПО и албански лидери, нису успели да поделе српски народ.

А.Ћ.