Забрињавајући пораст заражених корона вирусом у српским срединама на КиМ

фото: Н. Милосављевић, ГрачаницаОнлајн

Једна особа је преминула од COVIDA-19 у српским срединама на Косову, од 218 тестираних узорака је регистровано још 105 новозаражених корона вирусом, док је 37 особа изашло из изолације, саопштено је из Кризног штаба Косовске Митровице. Последњи извештај о епидемиолошкој ситуацији је био 27. фебруара.

У Северној Митровици су регистрована 42 оболела лица, у Звечану 20, у Лепосавићу 11, седморо је заражено у Прилужју, шесторо у Гњилану, по пет новозаражених особа је регистровано у Каменици и Зубином Потоку, четворо новозаражених је из Штрпца, троје су из Грачанице и две особе су инфициране у Призрену.

Од почетка епидемије, у српским срединама је тестирано 15.275 узорака, регистровано је 1.445 оболелих, од којих је 108 особа преминуло, док је тренутно 612 активних случајева заразе.

На општинском сајту Наша Грачаница је објављено да је у општини Грачаница током викенда заражено 15 особа и да се 44 лица налазе на болничком лечењу. Од почетка епидемије, у општини Грачаница је регистровано 489 заражених корона вирусом.

Ана Марковић