Ухапшени у тучи у Лапљем Селу још увек у притвору; Протести средњошколаца и родитеља се настављају

Фото А. МАРКОВИЋ; ГрачаницаОнлајн

Већ девет дана група средњошколаца и родитеља протестују испред Полицијске станице, поводом одлуке Основног суда у Грачаници којом је одређен једномесечни притвор седморици момака који су учествовали и били сведоци туче која се догодила испред школе у Лапљем Селу 22. фебруара.

Окупљени овим протестима желе да апелују на институције да ухапшене младиће ослободе. Као што смо већ писали, родитељи су поднели жалбе Апелационом суду у нади да ће поништити првобитну одлуку Основног суда и тиме омогућити ухапшенима да се бране са слободе. Одлуке још увек нема, а данас су се појавиле спекулације на друштвеним мрежама о томе да је Апелациони суд данас донео ослобађајућу пресуду, међутим, адвокат и бранилац оптуженог Лазара Караџића, Негован Шарановић је то демантовао. И родитељи на скупу су данас негирали информацију да су младићи пуштени на слободу.

Средњошколци су и данас носили транспаренте и скандирали “Нисте сами” и “Нису криви”. Протест је прошао мирно и без инцидената.

Подсећамо, до туче испред школе у Лапљем Селу је дошло између две групе младића, међу којима је био и син политичара Ненада Рашића, који је претходно ову тучу назвао организованим линчом против његовог сина, из политичких разлога.

Ана Марковић