Осумњиченима за учешће у тучи у Лапљем Селу укинут притвор

Седморици младића, учесницима и сведоцима туче која се догодила 22. фебруара испред школе у Лапљем Селу, данас је укинут притвор. Одлуком Основног суда у Грачаници, они ће се у наставку поступка, уколико буде подигнута оптужница, бранити са слободе.

“Пао нам је искрено камен са срца. Желим да кажем да је ипак правда победила, да смо сви срећни и задовољни. Били су недужни као што смо све време причали. Желео бих свима да се захвалим, њиховим друговима који су свакодневно протестовали, који су их поџавали и једва чекам да га видим”, усхићено се на кратко обратио медијима Бојан Живић, брат осумњиченог Бранка Живића.

Фото: Фејсбук / screenshot

Подсећамо, до туче испред школе у Лапљем Селу, дошло је између две групе младића, међу којима је био и син некадашњег министра у косовској влади Ненада Рашића, који је претходно ову тучу назвао организованим линчом против његовог сина, из политичких разлога. Туча је била најављивана путем друштвених мрежа, а по речима очевидаца, Рашићев син, Никола је такође био један од организатора саме туче, иако се у Основном суду он не води као осумњичени. Поред Николе Рашића, повреде у тучи је задобио и малолетни И.М., чији родитељи тврде да је њихов син жртва управо Н. Рашића јер га је, како тврде, Рашић први ударио, због чега је малолетник био на четвородневном болничком лечењу.

Ана Марковић