[ANKETA]: Ekološki problemi opštine Gračanica

фото: Н. Милосављевић, ГрачаницаОнлајн

фото: Н. Милосављевић, ГрачаницаОнлајн

Jalovina rudnika Kišnica je problem meštana Gračanice i traje više desetina godina. Smeštena na obodu sela, nekultivisana, puna otrovnih materija,

Jalovina rudnika Kišnica je problem meštana Gračanice i traje više desetina godina. Smeštena na obodu sela, nekultivisana, puna otrovnih materija, kako kažu stručnjaci, zagađuje vazduh, zemlju i vodu. Redakcija portala Gračanica Onlajn, u saradnji sa svojim čitaocima, želi da pokrene širu kampanju za rešenje problema jalovine. Kampanja je usmerena ka centralnim, lokalnim i međunarodnim institucijama, stručnjacima za zaštitu životne sredine, civilnom sektoru i medijima.

Da bi kampanja bila uspešna, pozivamo čitaoce da zajedno ukažemo na štetan uticaj jalovine na zdravlje meštana Gračanice, ali i mnogo šire.

Molimo vas da odvojite deset minuta vremena i popunite sledeći upitnik. Svi podaci će se koristiti isključivo u cilju kampanje za očuvanje i zaštitu životne sredine i izrade teksta na tu temu, bez navođenja ličnih podataka, osim ako to neko od učesnika ankete bude želeo.