Jedna osoba preminula od COVIDA-19 u srpskim sredinama na KiM; U Gračanici do sutra prijava za fajzerovu vakcinu

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн

Još 15 osoba je zaraženo korona virusom u poslednja 24 sata na teritoriji opštine Gračanica, dok se na bolničkom lečenju na Infektivnoj klinici

Još 15 osoba je zaraženo korona virusom u poslednja 24 sata na teritoriji opštine Gračanica, dok se na bolničkom lečenju na Infektivnoj klinici u Lapljem Selu nalazi 48 pacijenata, saopšteno je iz opštinskog Kriznog štaba, prenosi portal Naša Gračanica. Od početka epidemije u opštini Gračanica je registrovano 616 osoba pozitivnih na korona virus.

Jedna osoba je preminula od COVIDA-19 u srpskim sredinama na KiM u poslednja 24 sata, a od 131 testiranog uzorka je registrovano 46 osoba pozitivnih na korona virus, saopšteno je iz Kriznog štaba Kosovske Mitrovice.

U Severnoj Mitrovici je registrovano 16 osoba zaraženih korona virusom, u Zvečanu još 10, u Zubinom Potoku i Štrpcu je registrovano po petoro novozaraženih, u Gnjilanu četvoro, u Kamenici još troje, u Leposaviću još dvoje i u Prizrenu još jedna osoba je zaražena korona virusom.

Od početka epidemije, u srpskim sredinama na KiM je testirano 16.167 uzoraka, registrovano 4.846 osoba zaraženih korona virusom, od kojih je 115 preminulo, dok su trenutno 764 aktivna slučaja zaraze.


Iz Doma zdravlja u Gračanici saopštavaju da je počela prijava za vakcinaciju Fajzer vakcinom. Prijava traje do 12. marta.

„Posebno se zahvaljujemo starijim korisnicima sa više od 60 godina koji su se u velikoj meri već vakcinisali. Ujedno obaveštavamo sve zainteresovane koji imaju više od 18 godina da je vakcinacija i dalje u toku i da se svi, što masovnije prijavljuju i odlaze na vakcinaciju. Još jednom apelujemo, ujedno i pozivamo sve na neophodno poštovanje epidemioloških mera zaštite. Jedini načini da pobedimo COVID-19 je da se vakcinišemo. Sačuvajmo svoje i zdravlje najbližih. Uz poštovanje zaštitnih mera, sa vakcinom do pobede nad COVID-19“, poručuju iz Doma zdravlja Gračanica.


Ana Marković