Амбасадор Мајкл Давенпорт нови шеф мисије ОЕБС-а на Косову

фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

<font size="2"><em>фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн</em></font><hr />

Амбасадор Мајкл Давенпорт, британски каријерни дипломата, данас је преузео дужности шефа мисије ОЕБС-а на Косову,

Амбасадор Мајкл Давенпорт, британски каријерни дипломата, данас је преузео дужности шефа мисије ОЕБС-а на Косову, саопштено је данас медијима.

„ОЕБС пружа изврсну подршку на Косову у области људских права, демократизације и јавне безбедности. Привилегија је предводити јак тим који има изузетну стручност и искуство у свим овим областима. Радујем се раду у сарадњи са свим заинтересованим странама на спровођењу мандата Мисије“, рекао је амбасадор Давенпорт, саопштено је из мисије ОЕБС-а.

Амбасадор Давенпорт има богато искуство у региону Западног Балкана где је био амбасадор ЕУ и шеф Делегације ЕУ у Србији од 2013. до 2017. и британски амбасадор у Србији од 2010. до 2013. године. Између 2007. и 2010. био је директор за Русију, Јужни Кавказ и Централну Азију у Министарству за спољне послове и послове Комонвелта Уједињеног Краљевства. Амбасадор Давенпорт је од 2017. године био британски амбасадор у Кувајту.

Амбасадор Давенпорт, квалификовани британски адвокат и искусни дипломата, има искуства у надгледању програма у областима владавине права, мањинских права и доброг управљања. Осми је по реду шеф мисије на Косову од њеног оснивања 1999. године и наследио је амбасадора Јана Братуа из Норвешке.