Film i muzika u „Akvarijusu“

Igrani film „Još jedna tura“ danskog reditelja Tomasa Vinterberga, koji je proglašen za najbolji evropski film u 2020. godini,

Igrani film „Još jedna tura“ danskog reditelja Tomasa Vinterberga, koji je proglašen za najbolji evropski film u 2020. godini, biće prikazan u mitrovačkom Privatnom kulturnom centru „Akvarijus“ danas u 19 časova. Film je osvojio glavne nagrade u četiri kategorije: za najbolji evropski film, za najboljeg glumca (Mads Mikelsen), najbolji scenario i za režiju (Tomas Vinterberg).

Film je bio i danski kandidat za nagradu Oskar u kategoriji za najbolji strani film. Reč je o škakljivoj tragikomediji, o krizi srednjih godina u kojoj Mads Mikelsen igra jednog od četvorice učitelja koji isprobavaju kako konzumiranje alkohola utiče na radni dan.

Tomas Vinterberg je jedan od glavnih potpisnika „Dogme 95“, jednog od najznačajnijih filmskih pokreta savremenog doba. Poznat je po filmovima „Lov“, „Treća laž“ i „Proslava“.

U sredu 24. marta 2021. godine od 19 časova, u „Akvarijusu“ će nastupiti muzički sastav „Južni voz“ iz Kuršumlije. „Južni voz“ čine Aleksa Keča (vokal, gitara), Miroslav Vučetić (vokal, gitara, usna harmonika) i Aleksandar Zdravković (vokal, kahon).

A.Ć.