Филм и музика у „Акваријусу“

Играни филм „Још једна тура“ данског редитеља Томаса Винтерберга, који је проглашен за најбољи европски филм у 2020. години, биће приказан у митровачком Приватном културном центру „Акваријус“ данас у 19 часова. Филм је освојио главне награде у четири категорије: за најбољи европски филм, за најбољег глумца (Мадс Микелсен), најбољи сценарио и за режију (Томас Винтерберг).

Филм је био и дански кандидат за награду Оскар у категорији за најбољи страни филм. Реч је о шкакљивој трагикомедији, о кризи средњих година у којој Мадс Микелсен игра једног од четворице учитеља који испробавају како конзумирање алкохола утиче на радни дан.

Томас Винтерберг је један од главних потписника „Догме 95“, једног од најзначајнијих филмских покрета савременог доба. Познат је по филмовима „Лов“, „Трећа лаж“ и „Прослава“.

У среду 24. марта 2021. године од 19 часова, у „Акваријусу“ ће наступити музички састав „Јужни воз“ из Куршумлије. „Јужни воз“ чине Алекса Кеча (вокал, гитара), Мирослав Вучетић (вокал, гитара, усна хармоника) и Александар Здравковић (вокал, кахон).

А.Ћ.