Još sedam osoba inficirano korona virusom u opštini Gračanica, u srpskim sredinama preminulo troje ljudi

фото: Н. Милосављевић, ГрачаницаОнлајн

фото: Н. Милосављевић, ГрачаницаОнлајн

Još sedam osoba je inficirano korona virusom na teritoriji opštine Gračanica, dok se na bolničkom lečenju nalazi 40 pacijenata,

Još sedam osoba je inficirano korona virusom na teritoriji opštine Gračanica, dok se na bolničkom lečenju nalazi 40 pacijenata, saopšteno je iz opštinskog Kriznog štaba, prenosi portal Naša Gračanica.

„Iz Kriznog štaba opštine Gračanica pozivaju meštane na pojačan stepen odgovornosti i disciplinovano ponašanje u narednim danima kako bi se suzbilo dalje širenje virusa, što se pre svega odnosi na nošenje zaštitnih maski, održavanje distance i pravovremeno javljanje u najbližu kovid ambulantu sa pojavom prvih simptoma“, poručuje se u saopštenju.

Od početka epidemije, na teritoriji opštine Gračanica je registrovano 707 osoba zaraženih korona virusom.

Troje ljudi, svi iz Severne Mitrovice, preminulo je u srpskim sredinama na KiM u protekla tri dana, a registrovano je 67 novih slučajeva zaraze, saopšteno je iz Kriznog štaba Kosovske Mitrovice.

U istom periodu je testirano 150 uzoraka, a iz izolacije je izašlo 96 osoba.

U Severnoj Mitrovici je registrovano još 18 novozaraženih, u Leposaviću još 11, devet osoba je zaraženo u Zubinom Potoku, po osam u Zvečanu i Prilužju, još šest lica je zaraženo u Gračanici, po tri u Štrpcu i Gnjilanu i jedno novozaraženo lice je registrovano u Kamenici.

Od početka epidemije, u srpskim sredinama na Kosovu su testirane 17. 234 osobe, registrovano je 5.216 zaraženih, od kojih je 125 osoba preminulo, a trenutno je 766 aktivnih slučajeva zaraze.

U srpskim sredinama na KiM, do sada je od posledica COVID-19 preminulo 125 osoba.

Ana Marković