Још седам особа инфицирано корона вирусом у општини Грачаница, у српским срединама преминуло троје људи

фото: Н. Милосављевић, ГрачаницаОнлајн

Још седам особа је инфицирано корона вирусом на територији општине Грачаница, док се на болничком лечењу налази 40 пацијената, саопштено је из општинског Кризног штаба, преноси портал Наша Грачаница.

„Из Кризног штаба општине Грачаница позивају мештане на појачан степен одговорности и дисциплиновано понашање у наредним данима како би се сузбило даље ширење вируса, што се пре свега односи на ношење заштитних маски, одржавање дистанце и правовремено јављање у најближу ковид амбуланту са појавом првих симптома“, поручује се у саопштењу.

Од почетка епидемије, на територији општине Грачаница је регистровано 707 особа заражених корона вирусом.

Троје људи, сви из Северне Митровице, преминуло је у српским срединама на КиМ у протекла три дана, а регистровано је 67 нових случајева заразе, саопштено је из Кризног штаба Косовске Митровице.

У истом периоду је тестирано 150 узорака, а из изолације је изашло 96 особа.

У Северној Митровици је регистровано још 18 новозаражених, у Лепосавићу још 11, девет особа је заражено у Зубином Потоку, по осам у Звечану и Прилужју, још шест лица је заражено у Грачаници, по три у Штрпцу и Гњилану и једно новозаражено лице је регистровано у Каменици.

Од почетка епидемије, у српским срединама на Косову су тестиране 17. 234 особе, регистровано је 5.216 заражених, од којих је 125 особа преминуло, а тренутно је 766 активних случајева заразе.

У српским срединама на КиМ, до сада је од последица COVID-19 преминуло 125 особа.

Ана Марковић